Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia Kawasan Kota Tinggi

Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia  Kawasan  Kota Tinggi
No Akaun : 01-069-01-003759-0

Pilihan Anda di PRU 13?

Ruang Aduan

E-mail Address: *
Nama Pengadu *
Nombor Telefon *
E-mail Address
Alamat Pengadu *
Aduan *
Adakah anda bersetuju untuk mendedahkan identiti anda sekiranya diperlukan? *YA
TIDAK

* RequiredBuild Contact Forms

January 14, 2010

Serangan cat di gereja katholik St. ElizabethKota Tinggi, 14 Januari 2009 satu lagi serangan yang ditujukan ke gereja tetapi kali ini berlaku di gereja katholik St. Elizabeth, Jalan Kota Kecil, Kota Tinggi rentetan daripada isu penggunaan nama Allah yang hangat diperkatakan ketika ini.

Serangan berupa simbahan cat merah di lihat bertaburan di perkarangan kawasan lapang di dalam gereja tersebut. Insiden yang berlaku dianggarkan berlaku pada awal pagi berdasarkan keadaan cat yang masih basah.

Pihak Polis ketika ini masih menyiasat perbuatan tersebut dan meminta orang awam yang melihat insiden tersebut agar tampil memberikan maklumat.

Bagi pihak Pas Kota Tinggi, mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan merosakkan rumah ibadat penganut agama lain sepertimana yang telah digariskan dalam Islam. Rasulullah mencegah sahabat-sahabatnya merosakkan rumah ibadah penganut agama lain walaupun ketika itu di dalam peperangan. Banyak lagi platfom yang betul untuk merungkai permasalahan ini tanpa perlu mencetuskan ketegangan kaum dan agama.