Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia Kawasan Kota Tinggi

Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia  Kawasan  Kota Tinggi
No Akaun : 01-069-01-003759-0

Pilihan Anda di PRU 13?

Ruang Aduan

E-mail Address: *
Nama Pengadu *
Nombor Telefon *
E-mail Address
Alamat Pengadu *
Aduan *
Adakah anda bersetuju untuk mendedahkan identiti anda sekiranya diperlukan? *YA
TIDAK

* RequiredBuild Contact Forms

September 16, 2009

ISA : Terimakasih atas penderitaan ini


Mat Sah Mohd Satray bersama empat lagi tahanan Akta Keselematan Dalam Negeri (ISA) itu yang dituduh terlibat dengan gerakan pengganas Jemaah Islamiah (JI) akan dibebaskan. Empat lagi ialah Dr Abdullah Daud, seorang pensyarah Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Skudai yang ditahan 3 Jan 2002 serta Mohd Nasir Ismail @ Hassan, Ahmad Kamil Md Hanapiah dan Muhammad Amir Md Hanapiah.
Setelah tujuh tahun menyambut Syawal tanpa bersama keluarga, Mat Sah Mohamad Satray - yang dibebaskan daripada tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) semalam - bersyukur kerana dapat meraikan hari mulia itu kali ini di samping keluarga tercinta.

"Saya tak sabar-sabar untuk berjumpa dengan anak tunggal saya yang kini berusia 16 tahun. Masa saya tinggalkan dia, dia baru berusia 9 tahun.

Antara alasan yang diberikan:
1. Kelima-limanya dibebaskan selepas kementerian mendapati mereka menunjukkan pemulihan yang positif dan tidak lagi menjadi ancaman kepada keselamatan negara.

2. Manakala Hishammuddin menafikan pembebasan mengejut ini ada kaitan dengan pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang yang akan diadakan pada awal bulan depan. "Pembebasan mereka hari ini untuk memberi mereka peluang menyambut Aidilfitri bersama keluarga masing-masing."

Apakah terdapat pembuktian awal yang menunjukkan mereka yang dibebaskan tersebut benar-benar mengancam keselamatan negara? Sepatutnya Hishamuddin perlu buktikan dahulu pertuduhan tersebut sebelum membebaskan tahanan tadi dengan alasan-alasan yang tidak konkrit.

Inilah kezaliman yang sebenarnya, memisahkan seorang ayah dengan keluarga mereka tanpa dibuktikan apa-apa kesalahan. Susulan daripada pengumuman pembebasan tersebut perlukah diucapkan terima kasih kepada pihak KDN yang menterinya merupakan orang politik yang sudah semestinya berkepentingan dalam segala tindak tanduk politiknya?

Maka, jawapan yang selayaknya adalah terima kasih kerana menghadirkan penderitaan dan penyeksaan kepada keluarga mangsa selama mana mereka di zalimi !!


~matahijauku~