Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia Kawasan Kota Tinggi

Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia  Kawasan  Kota Tinggi
No Akaun : 01-069-01-003759-0

Pilihan Anda di PRU 13?

Ruang Aduan

E-mail Address: *
Nama Pengadu *
Nombor Telefon *
E-mail Address
Alamat Pengadu *
Aduan *
Adakah anda bersetuju untuk mendedahkan identiti anda sekiranya diperlukan? *YA
TIDAK

* RequiredBuild Contact Forms

August 25, 2009

Tahniah atas kemenangan ini

BUKIT MERTAJAM, 25 Ogos (Bernama) -- Calon PAS Mohd Salleh Man, 52, hari Selasa memenangi pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir dengan majoriti 4,551 undi.

Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang itu memperolehi 9,618 undi mengalahkan calon Barisan Nasional (BN) Rohaizat Othman, 38, yang mendapat 5,067 undi.

Keputusan itu diumumkan Pegawai Pengurus Pilihan Raya Roslan Yahaya pada pukul 7.25 malam di Dewan Perdana, Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di Jalan Berapit, di sini.

Sebaik Mohd Salleh diumumkan sebagai pemenang, kedengaran penyokong yang berada dalam dewan itu bersorak kegembiraan.

Antara pemimpin yang dilihat berada di Dewan Perdana itu ialah Pengarah Pilihan Raya PAS Datuk Mahfuz Omar dan Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang Mansor Othman. Selepas diumumkan sebagai pemenang, Mohd Salleh turun dari pentas dan menjamah kurma untuk berbuka puasa. Calon BN tidak kelihatan di dewan itu.

Pilihan raya kecil itu diadakan berikutan kematian penyandang kerusi berkenaan, Datuk Mohd Hamdan Abdul Rahman pada 31 Julai lepas kerana serangan jantung.

DUN Permatang Pasir merupakan kubu PAS di Pulau Pinang dan satu-satunya kerusi yang dimenangi parti itu sejak tiga penggal lalu.

Pada pilihan raya umum 2008, Mohd Hamdan mengalahkan calon BN Ahmad Sahar Shuib dengan majoriti 5,433 undi setelah memperoleh 11,004 undi.

Pada pilihan raya umum itu, 82.6 peratus daripada 20,350 pengundi keluar mengundi manakala pada pilihan raya kecil kali ini, sebanyak 73.1 peratus daripada 20,290 pengundi telah menunaikan tanggungjawab mereka.

-- BERNAMA