Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia Kawasan Kota Tinggi

Salurkan Sumbangan Dana Pilihanraya Anda ke Parti Islam Se-Malaysia  Kawasan  Kota Tinggi
No Akaun : 01-069-01-003759-0

Pilihan Anda di PRU 13?

Ruang Aduan

E-mail Address: *
Nama Pengadu *
Nombor Telefon *
E-mail Address
Alamat Pengadu *
Aduan *
Adakah anda bersetuju untuk mendedahkan identiti anda sekiranya diperlukan? *YA
TIDAK

* RequiredBuild Contact Forms

February 24, 2011

Umno Perlu Minta Maaf Kepada Orang Melayu


Parti Islam SeMalaysia meminta supaya Umno jangan tunjuk hero sebagai pembela Melayu kerana realitinya Umno adalah pengkhianat Melayu. Umno cuba menunjukkan merekalah juara Melayu, telatah mereka seperti pencuri menjerit pencuri. Permintaan Datuk Fatimi Saleh Setiausaha Politik Perdana Menteri supaya Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat memohon maaf terlebih dahulu kepada orang Melayu sebelum PAS hendak membela Melayu suatu permintaan yang melucukan.

Hakikatnya Umno yang perlu minta maaf dan bertaubat terlebih dahulu kerana dosa yang mereka lakukan kepada orang Melayu. PAS mencabar Umno supaya menjawab persoalan ini.

  • Siapa punya angkara sehingga tanah rezab Melayu selepas merdeka ada 3 juta hektar tetapi pada tahun 1995 hanya tinggal 1.7 juta hektar?
  • Kenapa minyak yang ditemui di persisiran pantai Kelantan, tetapi dinaikkan di Songkla Thailand? Apakah Menteri Besar Kelantan berbangsa Monggolia sehingga tergamak berbuat demikian?
  • Siapa yang khianat tulisan jawi?
  • Siapa yang membunuh bahasa Melayu sebagai bahasa ilmu dan pelajar-pelajar Melayu ketika memperkenal metematik dan sains dalam bahasa Inggeris?
  • Kemana wang RM52 bilion untuk saham orang Melayu lesap. Wang sebanyak ini boleh menaikkan kedudukan bumiputera dalam ekonomi?

  • Siapa yang tabal Tengku Ibrahim sebagai Sultan Kelantan di padang bola di Ketereh?  • Siapa yang panggil Sultan Terengganu binantang?

Terlalu banyak jenayah Umno kepada orang Melayu, Islam, tanah dan raja-raja Melayu kalau hendak dilakarkan. Cukup sebagai bukti Umno yang berdosa dengan orang Melayu.

Umno tidak perlu menuding jari kepada PAS kerana hak Melayu tergadai. Selagi Umno mendakwa PAS yang khianat orang Melayu maka lama kelamaan akan terdedah siapa pengkianat sebenar kepada melayu di negara ini. PAS akan mendedahkan kepada orang Melayu mengenai pengkhianatan Umno selama ini. Perjuangan Umno untuk membela Melayu hanya topeng semata-mata bagi mengkayakan beberapa kerat pemimpin Umno, sedangkan Melayu keseluruhannya tertinggal jauh daripada bangsa lain. Semua ini angkara Umno sudah meninggalkan Islam sebagai cara hidup dan mengguna pakai Umno Putera sehingga menindas sesama bangsa.
Tidak ada bukti Tuan Guru Nik Aziz dan PAS mengkhianat bangsa. PAS mengkritik Umno selama ini kerana mereka hanya memperjuangkan bangsa, akhirnya Melayu dan Islam merempat di bumi sendiri. Apabila bangsa yang diperjuangkan, Islam sendiri tidak selamat. Contohnya ketika Selangor di bawah pemerintahan Umno, ulama' diburu seperti penjenayah. Sedangkan PAS memperjuangkan Islam, maka Islam, Melayu dan bukan Melayu turut selamat.